Tuuven isosisko löytyi Irlannista

 

Aikaisemman kongressimatkan yhteydessä olimme törmänneet irlantilaiseen verkko-opetusmalliin iScoiliin, johon nyt kesäkuisella matkalla pääsimme tutustumaan paremmin heidän toimintansa pääpaikassa Dublinissa.

iScoilin tavoitteena on tarjota kansallisesti apua sellaisille nuorille, joiden koulupolku on syystä tai toisesta ennenaikaisesti katkennut. Se on verkkovälitteinen oppimisyhteisö, joka mahdollistaa vaihtoehtoisen tavan opiskella. Nuorten tukena toimivat tutorit, jotka vastaavat kurssien sisällöstä ja verkko-opetuksesta sekä mentorit, joiden työhön kuuluu oppilaan opintojen koordinointi ja seuranta. Käytössä on sulautuvan oppimisen malli, jossa yhdistetään sekä lähitukea että verkossa tapahtuvaa opiskelua.

Vuosittain iScoilissa, joka on itsenäinen koulu, opiskelee noin 60 nuorta tavoitteenaan saavuttaa jatko-opintokelpoisuus. 13 – 16-vuotiaista nuorista noin puolet opiskelee kotoa käsin ja puolet osittain paikallisissa oppimisen tuen keskuksissa. Opiskelemaan päästäkseen nuorten täytyy saada suositus, jonka jälkeen hänelle laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma tukitoimineen.

Koska emme olleet aikaisemmin tavanneet Tuuven ja Monnin kaltaisia tuettuja verkko-opetuskokeilijoita, oli mahtavaa päästä jakamaan ajatuksia toiminnan yhtäläisyyksistä, eroista, pulmista ja onnistumisista. Oli ihmeellistä havaita, miten samalaisiin ratkaisuihin olimme päätyneet toisistamme tietämättä.

Irlannissa koulun toiminta on jatkunut jo yli kymmenen vuotta ja malli on saanut useita kansallisia tunnustuksia. Kehittämistyötä silti on sekä heillä että meillä. Toiveissa onkin saada mahdollisuus yhdessä jalostaa toimintaa eurooppalaisella tasolla koulupudokkuuden ehkäisemiseksi. Lisää tietoa Tuuven isosiskosta löydät osoitteesta iscoil.ie.

Kuvassa vasemmalta:
Nicole Mullen, Alan Christie, Marianne Checkley, Terhi Toikkanen, Johanna Sergejeff, Tiina Pilbacka-Rönkä ja Brian Fitzsimmons

Please follow and like us:
syyskuu 21, 2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *