Tuuve toivottaa hyvää joulua!

Aika on rientänyt Tuuvessakin nopeasti ja joulu on jo lähellä. Verkko-opetushankkeessa on opiskellut syksyn aikana noin 50 ”vanhaa ja uutta” oppilasta ympäri Suomea. Kuntapiloteissa on opiskellut lisäksi kolmisenkymmentä oppilasta.

Perustyö siis etenee ja sujuu. Välillä tuntuu, että kehittämistyöhön ei jää riittävästi aikaa, mutta kun katselee taaksepäin, kehitystäkin on tapahtunut paljon: Otavan opisto on kehitellyt kurssejaan perusopetusikäisille sopivimmaksi. Valteriin on tullut yksi ihminen lisää Tuuve-ohjaajaksi. Olemme tekemässä opaslehtistä kouluille ja vanhemmille koskien koulua käymättömiä oppilaita. Monet kunnat myös saivat joulukuussa 2018 tiedon hankerahasta, jolla he voivat kehitellä kunnan omia tukisysteemejä poissaolohin ja koulua käymättömille oppilaille tulevana vuonna.

Mukavinta ja voimaannuttavinta on ollut taas palaute oppilailta ja vanhemmilta. Tässä äidin viesti lapsestaan, joka oli ollut pitkään pois koulusta ja erakoitunut kotiin omaan huoneeseensa. Kahdeksannella luokalla alkaneiden Tuuve-opintojen myötä koulu alkoi sujua vähitellen ja oppilaan olemus sekä ryhti kohentuivat onnistumisten myötä. Hän myös alkoi vähitellen ottaa yhteyttä kavereihin. Verkko-opintojen, nuorisopsykiatrisen tuen sekä äidin avulla poika suoritti peruskoulunsa loppuun ja uskaltautui lopulta päättövuoden keväällä takaisin myös omaan kouluun muutamissa aineissa.

“Syksy etenee kovaa vauhtia ja on vähän jäänyt kuulumiset Villen osalta päivittämättä sitten viime näkemän. Villelle kuuluu hyvää. Sai ihan hyvän päättötodistuksen peruskoulusta  ja sai myös haluamansa opiskelupaikan. Ville  aloitti kauppiksessa ja opiskelee datanomiksi pelialalla.Toki oli aika jännittävää tuo koulun aloitus, mutta pääsi kuitenkin heti eka päivänä alkuun ja on kovasti tykännyt olla. Luokassa on 26 oppilasta, muutamia on jo lopettanut. Kaverisuhteita on alkanut muodostua ja hyvillä mielin poika  lähtee kouluun. On kuulemma niin erilaista kuin yläkoulussa. Flunssassa on ollut  tällä viikolla ja harmitellut, ettei pääse kouluun…tätä kommenttia en ole kuullut yli viiteen vuoteen! 🙂 Armeijan kanssa kävi niin kuin vähän epäiltiinkin – sai vapautuksen, mutta ei se Villeä kuitenkaan tunnu harmittavan. Syksyn kohokohta oli myös se, että sai ajokortin syyskuun alussa.Kiitos vielä sinulle ja kaikille muillekin opettajille empaattisesta ja tuloksia tuottaneesta opetuksesta. Teette todella arvokasta työtä. Nyt ovat ovet auki tulevaisuuteen!”

Työ jatkuu. Rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa!

Please follow and like us:
joulukuu 20, 2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *