Monnista ja Kolibrista Tuuveksi

Opetushallitus on rahoittanut viimeisten vuosien aikana sekä Monni- että Kolibri -hankkeita.  Näissä hankkeissa on kehitetty etäopetus- ja verkko-opetusmalleja perusopetuksen oppilaiden tueksi silloin, kun opiskelu ei ole omassa koulussa ollut mahdollista.

Monni on antanut tukea päättövaiheen opintoihin silloin, kun opiskelu lähikoulussa ei ole onnistunut. Monni-hankkeessa opiskeli lukuvuosina 2014 – 2015 ja 2015 – 26 yli 20 oppilasta, joista useimmat saivat päättötodistuksen ja ovat jatkaneet opintojaan toisella asteella.

Kolibri ja sitä edeltäneen eSKO – hankkeen avulla n.70 oppilasta on kyennyt käymään koulua niin, että sitä on tuettu etäopetuksella. Etäopetuksessa mukana olleet ovat kertoneet suurimpien hyötyjen olleen sosiaalisen yhteyden säilyminen luokkaan ja mahdollisuuden edetä opinnoissaan muun luokan mukana.

Please follow and like us:
tammikuu 31, 2017

  • Ymmärränkö oikein, että Tuuven käyttö on koululähtöistä? Eli virallisesti kotikoulussa olevat oppilaat eivät tätä voi käyttää? Entä, jos kunta kieltäytyy myöntämästä oppilaalle mitään etäopetusta, vaikka selkeä tarve siihen olisi? Nämä ovat sisäilmasairaille suuria kysymyksiä ja kyselen jakaakseni tietoa keskusteluryhmäämme, jossa moni perhe on pattitilanteessa, kun ainut mahdollisuus näyttää olevan ottaa lapsi kotiopetukseen.

    • Ihan oikein ymmärsit eli oppilaalla tulee olla koulupaikka, koska toimintaa järjestetään yhteistyössä oman koulun kanssa. Mm. taito- ja taideaineiden suoritukset tehdään omalle koululle ja todistukset tulevat sieltä. Emme siis toimi kouluna vaan lähikoulun tukimuotona silloin, kun muut vaihtoehdot eivät ole sopivia/riittäviä. Kotiopetuksessa opiskelevat oppilaat ovat valitettavasti toimintamme uloittumattomissa.

  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *